Publisert av: pertm | 13.08.09

Betinget formatering

Betinget formatering er en nyttig funksjon som kan hjelpe til med å holde oversikt over hva slags verdier en har. Det kan formateres etter:

  • Lik, mellom, større, mindre osv til en verdi, dermed kan man f.eks vise en verdi som er feil i forhold til hva det burde være
  • En formel avhengig av en eller flere verdier.  Dette kan f.eks brukes til å annenhver linje skifte bakgrunnsfarge.

Dette var nytt i Excel 97 og inntil Excel 2007 var man begrenset til 3 betingelser. I Excel 2007 er det mulig med flere betingelser. Man er heller ikke nødt til å stoppe hvis en formel gir resultat. En betingelse kan skifte skriftfarge mens en annen skifter bakgrunnsfarge. Noe som i andre versjoner ville krevd alle 3 betingelser kan gjøres i 2.

I Excel 2007 er det i tilegg til muligheter til å ha flere nivåer også muligheter for nye varianter av betinget formatering.

Hva er betinget formatering bra til lurer du kanskje på, vel det gjør at man raskt og enkelt kan se om noen celler har informasjon som er noe annet en den burde være og dermed kan kontrollere om den er riktig eller det er noe feil.

  • Fargeskala ut i fra en verdi
  • Ikoner
  • Datastolper i celler

Et par andre ting er at betinget formatering når en setter inn verdier automatisk bruker $ på dem slik at de er faste, hvis dette ikke er ønskelig så kan det være litt kronglete å fikse det. Fomler blir array fomler uten at man gjør noe mer med. I Excel 2007 kan det lett bli rot om man kopierer celler med betinget formatering. Det ser da ut som betinget formatering blir duplisert når en kopierer celler.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: