Publisert av: pertm | 23.07.09

Real VNC – et flott verktøy

Jeg får stadig vekk spørsmål om et eller annet fra min mor som ikke kan så mye om data som jeg kan. Å forklare ting over telefon/eller en form for chat er mulig men kan være være ganske tungvindt. I det siste har jeg funnet Real VNC. Noe som gjør at det er relativt enkelt å sette opp slik at man kan se hva som skjer med PCen til den andre og styre den slev om man er langt unna geografisk. Den versjonen jeg har brukt er gratis versjonen. Den har noen mangler fra de andre, det viktigste er kanskje at den kontrollerer bare første 8 tegn i passord.

For å få VNC til å virke må den PCen som skal styres installeres med VNC server og et passord må settes. Så må man åpne en port i brannmuren, vanligvis er det satt til port 5900, men det kan forandres til noe annet. PCen som skal styre må ha innstallert Viewer programmet og det må ha adgang til å gå igjennom brannmuren.

For å koble opp PCene må den som skal styre den andre PCen vite passordet og IP adressen til den andre. IP adressen kan være en utfordring siden ofte vil den forandres fra gang til gang med mindre den PCen som skal styres har fast IP, noe som vel ikke er så vanlig for vanlige folk. Hvis man ikke har en veldig god båndbredde eller er på et lokalt nettverk så er det ikke sikker på at fargene eller oppdateringen blir bra, men hjelpe folk blir mye enklere enn uten dette.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: