Publisert av: pertm | 08.07.09

Mer om Anno 1404

Jeg har spilt en del mer Anno 1404 og synnes spillet er virkelig bra.

Et ting som virkelig er forbedret fra 1701 er oppdraggene. i 1701 var det bare free trader som ga dem utenom noen i scenarioene. I 1404 er vel de fleste fra kontaktene til orienten og til occienten (vesten), men det er også mange andre fra stort sett et hvert byggdu lager kan til tider gi oppdrag. Det kan være nøytrale bygg en har koblet til og bygg en har bygd selv. Type oppdrag er også mye utvidet du har de samme gamle senk et eller flere skip plukke opp boks/person fra havet eller lever x av noen en vare. Det er  nå oppdrag på eskortere et eller flere skip ut av kartet, etterhvert blir det flere skip. Survey en øy som er ubebodd for å finne noen da må man typisk ha med seg noen varer for å gjøre det. Da trenger man ikke å bygge på øya men ligge rolig med et skip ved den en stund. Det er også oppdrag som går over at det er flere ting å gjøre. Noen oppdrag er at man skal finne en person som er i byen og klikke på den/dem og transportere dem til et sted.

Siste siviliasjons nivå er også anderledes. I 1404 så vil det etterhvert som det blir flere folk av øverste kateogori utvikle nye delbehov som for nobel er vin & briller, pluss muligens noe mer. Oppfyller man ikke dem så vel så blir de ikke srælig glade. Noe annet nytt er måten sluttspillet foregår på, de siste byggene Historisk varehus, Katedral og Sutanens Moske. Disse må bygges over flere omganger og alle utenom den første tar lang tid. Tiden er avhengig av om en har nok varer til det. Disse byggene tar stor plass og krever mye av ressurser for å bygge og kan kneke mange under byggingen.

Hvordan hus fordeler seg mellom sivilisasjons nivåer er en ny ting i forhold til 1701 som fører til langt mer realistisk utsende og sammensetning siden nå for å få flere av et høyere nivå så trenger man stort sett om alle er glade i grønn når det gjelder skatt å bygge flere hus. Dermed vil flere på første nivå som har alt de trenger oppgradere og dermed vil det fortsette bli flere på de neste nivåene til man til slutt får.  Måten dette er satt fører til at man alltid vil ha noen hus på alle nivåene man har kommet til og byen vil se mer realistisk ut. Det er en ny type befolkningtype som kan være i en by, de kommer bare i vestlige byer så vidt jeg har sett, tiggere. Så lenge man bygger hus til dem skjer det ikke så mye utenom at man får flere hus på et nivå etter hvor mange en har, tigger de kan det senke inntektene.

Ellers har man corsairene som angripper stadig vekk, det er to muligheter for å bli venner med dem. 1 Når han kommer og forlanger penger så kan man betale rundt 10% av det man har, men det kommer igjen mange ganger. Det andre er å senke skipene hans til man får et oppdrag som er å senke en flåte. Etter det kan en handle med dem.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: